Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Galanthus woronowii

Norsk navn :  Grønn snøklokke

Tilhører :         Påskeliljefamilien —  Amaryllidaceae

Viltvoksende  i Pontus-fjellene i Kaukasus og i et begrenset område på russisk side av Svartehavet. Vokser i skog og kratt og på åpne skråninger og hvor jorda er noe kalkholdig.. Det  finnes  hageformer. Har navn etter den russiske plantesamleren Georg Woronow (1874-1931). Det opplyses at det er mye sammenblanding både i faglitteratur og løk som selges mellom denne og artene Galanthus latifolius, Galanthus plicatus, Galanthus krasnovii og Galanthus ikariae.

Den ble beskrevet for første gang så sent som i 1935 av den russiske botanikeren Agnia Losina-Losinskaja.

Løkplante som har kun 2 blad.  Snøklokker tørker fort inn ved lagring. Må derfor plantes så tidlig som mulig. Løken legges ca 10 cm dypt og med 5 cm avstand. Snøklokketuene er penest hvis de får stå uforstyrret i mange år.

Det kommer en hvit blomst på hver stengel. Høyde ca 15 cm. Et kjennetegnet på Galanthus woronowii er at den har 1 grønn flekk på de indre kronbladene. Det beste kjennetegnet er at bladene er skinnende mørk grønne og voksaktige.  Både blad og blomst tåler mye frost.

Blomster  tidlig vår. I vår hage har det vært engang  i mars til april.

Trives i ei næringsrik og humusholdig jord som er lett fuktig. Jorda bør ikke tørke helt ut i løpet av sommeren. Nøytral til ei lett kalkholdig jord er trolig best. PH 6,1 – 7,8. Sol til lett skygge.

Hårdfør. Galanthus woronowii er lite voksevillig i vår hage. Vi har trolig ikke funnet riktig voksested.

Galanthus

Planteslekt