Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Maureen

Maureen 1

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Maureen tilhører klassen/gruppen Enkle, sene tulipaner og ble introdusert i 1950 av det nederlandske firmaet Segers. Maureen  har siden da vært en av de mest populære av de sentblomstrende, hvite tulipaner. Den er en sport av John T, Scheepers.  Maureen har fått en rekke utmerkelser. Maureen har vært en god tulipan i vår hage. Den har kommet igjen år etter år. Det finnes en fin sport av Maureen som har en helt hvit og godt fylt blomst på en høy stengel. Det finnes også en enkel sport av Maureen som heter Burning Heart. Den har røde flammer på kronbladene.

Maureen blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang omkring 17 mai og er blant de siste tulipanene som blomstrer. Blomsten er stor og noe langstrakt. Maureen hører med til de høye tulipanene og blir ofte over 70 cm cm høy. Stengelen er stiv og sterk. Blomsten er tilnærmet helt  hvit.  Maureen er en meget pen tulipan.

Maureen er helt hårdfør i vår hage.

Tulipa

Planteslekt