Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Apeldoorn

Apeldoorn 1

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Apeldoorn tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1951 av det nederlandske firmaet D.W.Lefeber & Co. Apeldoorn er trolig den mest populære og mest solgte tulipanen. Den er også trolig den mest vellykkede krysningen og den har fått er rekke utmerkelser. Den er en av de beste tulipanene i vår hage. Mange darwinhybrider er avkom ( sporter/mutasjoner) av Apeldoorn.

Apeldoorn blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 17 mai. Blomsten er stor og sitter på en minst 50 cm høy, kraftig og stiv stengel. Blomsten har en klar, kraftig  og noe mørk rød farge (kirsebærrød ?). Basis er svart med en gul kant. Sett utenfra er basis gulfarget. Støvbærerne er svarte. Apeldoorn er en meget pen rød tulipan.

Apeldoorn i blomst 20 mai 2017

Apeldoorn setter mange småløk. Beste måten å forhindre dette på – etter vår erfaring – er å plante løkene minst 15 cm dypt. Det har gitt færre og større løk.

Apeldoorn er helt hårdfør i vår hage. 

Apeldoorn på samme sted, men i blomst 25 mai 2011.

Tulipa

Planteslekt