Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Juliette

Juliette 1

Norsk navn :   Hagetulipan              

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

 

Juliette tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1985 av det nederlandske firmaet Q van der Bergh & Sons. Juliette er en sport av Golden Oxford. Juliette har mange likheter med Hans Meyer som er en annen rødflammet darwinhybrid. Største forskjellen er at basis på Juliette er gul og støvbærerne er noe purpurfarget.

Juliette blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 17 mai. Blomsten er stor og sitter på en over 50 cm høy, kraftig og stiv stengel.   Blomsten er tofarget. Den har en klar, og kraftig gulfarge med kraftige, røde markeringer (flammer) langs kanten av hvert kronblad, både utvendig og innvendig. Basis er gulfarget. Juliette er en meget pen og iøynefallende tulipan. Dessverre er den ikke lenger i vanlig salg. En kan være heldig og finne den hos spesialfirmaer. Den er gammel i vår hage. Vi klarte ikke å verne den mot å bli spist av rådyr våren 2015. 

Her ser vi tydelig at blomsterbunnen er gul og støvbærerne er purpurfarget.

Vi fant nye løk to år senere, men de nye løkene har ikke samme røde tegningene (flammene) på kronbladene som de første Juliette-løkene. Høsten 2020 hadde et norsk postordrefirma Juliette. Vi fikk 2 pakker fra firmaet, men løkene var av så dårlig kvalitet at de ble kastet.

Juliette bør – som alle andre Darwinhybrider – plantes minst 15 cm dypt. Vår erfaring er at det gir færre småløk.

Juliette er helt hårdfør i vår hage.

Blomstring 10 mai 2018.
Samme løk, samme sted. Blomstring 19 mai 2021.

Tulipa

Planteslekt