Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Colchicum hybrid Glory of Heemstede

Norsk navn :  Tidløs, Naken Jomfru.

Syn. : Selges også under navnet Conquest.

 

Viltvoksende i Mellom-, Sør- og det sørøstlige Europa.   Hageformen Glory of Heemstede er frembragt av den nederlandske planteforedleren J.J.Kerbert. Den selges også under navnet Conquest.

 

Løkplante som blomstrer om høsten. Bladene kommer om våren. De er store – opp til 30 cm lange – og kan minne om tulipanblader. Krever derfor noe plass. Løken er stor og er dekket med brunt skall. Plantes ca. 20 cm dypt og med en avstand på minst 30 cm.

 

Store krokuslignende blomster med lang hals. Glory of Heemstede er mørk fiolettrosa med et svakt årenett på kronbladene. Det er en fordel at Tidløs plantes sammen med  lave stauder. Det gir ly og støtte til blomsten. Blomstrer sen høst. I vår hage starter blomstringen en gang i september.

 

Trives best i ei dyp, humusrik og næringsrik jord. Ei nøytral jord er trolig best. PH 6,5 – 7,5.  Av hensyn til den sene blomstringen bør den plantes i full sol. Tidløs bør plantes et sted hvor en ferdes om høsten. Husk : hele plantes er svært giftig.

 

Hårdfør. Nesten samtlige tidløs døde vinteren 2010/2011.

Colchicum

Planteslekt