Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Narcissus Professor Einstein

29.04.14 091ab

Norsk navn :   Påskelilje

Tilhører :         Påskeliljefamilien (Narsissfamilien)  —  Amaryllidaceae.

Professor Einstein ble markedsført i 1946 av det kjente nederlandske løkfirmaet  J.W.A Lefeber. Den ble trolig dyrket fram under krigen og vi har ingen kunnskap om foreldler eller hvordan den har oppstått. Professor Einstein tilhører gruppe 2.

Professor Einstein har store løker med lange, kraftige, litt grågrønne blad. Blomsten er middels og har ei kort, noe «flatklemt» og frynset bikrone.   De ytre bladene  (krona) er hvite og de overlapper hverandre. Kronbladene er svakt gul ved overgangen til bikrona. De indre bladene (bikrona) har en noe gul-oransje farge. Den oransje fargen er sterkest på den bølgete kanten. Fargen er ikke så sterk som mange reklamebilder forsøker å fortelle.  Høyde opp til 40 cm.

Blomstrer sein vår.

Professor Einstein var hårdfør i vår hage, men en vår var den borte.

Narcissus

Planteslekt