Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Hans Meyer

 

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Hans Mayer tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1972 av det nederlandske firmaet C. Gorter. Hans Mayer er en sport av Golden Apeldoorn. Hans Mayer har mange likheter med Juliette som er en annen rødflammet darwinhybrid. Største forskjellen er at basis på Juliette er gul og støvbærerne er noe purpurfarget. Basis på Hans Mayer er brunfarget.

Hans Mayer blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 17 mai. Blomsten er stor og sitter på en omtrent 50 cm høy, kraftig og stiv stengel.   Blomsten er tofarget. Den har en klar, og kraftig gulfarge med kraftige, røde markeringer (flammer) langs kanten av hvert kronblad, både utvendig og innvendig. Basis er noe brunfarget. Hans Meyer er en meget pen og iøynefallende tulipan. Dessverre er den ikke lenger i vanlig salg. En kan være heldig og finne den hos spesialfirmaer. Den er gammel i vår hage. Vi klarte ikke å verne den mot å bli spist av rådyr våren 2015. Det er bare å håpe at noen småløker kan vokse seg store. (Den vokser mellom peoner og det er ikke mulig å grave fram småløk for kultivering).

Hans Mayer  bør – som alle andre Darwinhybrider – plantes minst 15 cm dypt. Det gir etter vår erfaring færre småløk.

Hans Mayer er helt hårdfør i vår hage. 

Vi har ikke klart å erstatte Hans Mayer da den trolig ikke lenger er i salg. 

På grunn av rådyrplagen er det satt opp netting rundt tulipanene. På tross av dette ble mye spist og ødelagt.

Tulipa

Planteslekt