Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Daydream

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Daydream tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1980 av det nederlandske firmaet J.N.M van Eden. Daydream hører ikke med til standardsortimentet til de som selger løk. Daydream er en sport av Yellow Dover.

Daydream blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 17 mai. Blomsten er stor og sitter på en minst 50 cm høy, kraftig og stiv stengel. Blomsten er lys gul ispedd en god del oransje streker og felter. Det vil trolig være noe uenighet om blomsterfargen er pen eller ikke.

Daydream bør – som alle andre Darwinhybrider – plantes minst 15 cm dypt. Vår erfaring tyder på at det gir færre småløk.

Daydream er helt hårdfør i vår hage. Vi hadde den kun noen få år før den ble spist. Den er ikke blitt erstattet med nye løk . Vi har ikke sett den i noen løklister de senere årene. Høsten 2021 dukket Daydream opp på løklistene.

Tulipa

Planteslekt