Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Hollands Glorie
Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Hollands Glorie tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1942 av det nederlandske firmaet D.W.Lefeber & Co.  Hollands Glorie er en av de 4 første darwinhybridene som ble lansert. Den er en av de beste tulipanene i vår hage.  Vi har hatt den i mange år. 

Hollands Glorie blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 17 mai. Blomsten er stor og sitter på en minst 50 cm høy, kraftig og stiv stengel. Blomsten har utvendig en klar og kraftig  karminrød farge. Innvendig er blomsten noe rødoransje. Basis er svart. Hollands Glorie er en pen rød tulipan.

Vår erfaring er at Hollands Glorie bør – som alle Darwinhybrider – plantes minst 15 cm dypt. Det har i vår hage gitt færre småløk.

Hollands Glorie er helt hårdfør i vår hage.

Tulipa

Planteslekt