Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Ivory Floridale

 

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

 

Ivory Floridale tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1965 av det nederlandske firmaet Doornbosch Bros. Ivory Floridale er trolig det nærmeste vi i dag kommer en hvit darwinhybrid. Ivory Floridale er en sport av den røde Floridale.

Ivory Floridale blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 10 mai. Blomsten er stor og sitter på en minst 50 cm høy, kraftig og stiv stengel. Blomsten er kremhvit på utsiden, innvendig sart gul. Basis er gulfarget og støvbærerne mørk purpur. 

Ivory Floridale 13 mai 2018

Ivory Floridale bør – som alle andre Darwinhybrider – plantes minst 15 cm dypt. Vår erfaring tyder på at dette gir færre småløk.

Ivory Floridale er helt hårdfør i vår hage.

Tulipa

Planteslekt