Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Ollioules

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Ollioules tilhører klassen/gruppen Darwinhybrider og ble introdusert i 1988 av det nederlandske firmaet van Zanten Bros. Ollioules er trolig den tulipanen som har den største blomsten. Vi har ikke kjennskap til hvordan Ollioules har oppstått, men vi tror at vi har lest et eller annet sted at Ollioules skal være en krysning mellom en Darwintulipan og en Forterianatulipan. Det skal finnes en rød sport av denne.  Ollioules er ingen god tulipan i vår hage. Den blomstrer første året. Siden blir det bare småløk som ikke er store nok til å kunne blomstre. Vi har også forsøkt å dyrke Ollioules i kurver. Resultatet har vært like dårlig. 

Det er sjelden at en finner Ollioules i løk-kataloger.

Ollioules blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 17 mai. Blomsten er stor og sitter på en minst 60 cm høy, kraftig og stiv stengel. Blomsten har en rosa til lillarosa nyanse men en markert lysere kant. Basis er svart.  Ollioules er en pen og iøynefallende tulipan.

Ollioules er helt hårdfør i vår hage. 

Den finnes ikke lenger i vår hage.

Tulipa

Planteslekt