Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Angelique

Norsk navn :   Hagetulipan           

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Angelique tilhører klassen/gruppen Doble, sene tulipaner (eller pionblomstrende tulipaner) og ble introdusert i 1959 av det nederlandske firmaet D.W.Lefeber & Co. Angelique har blitt svært populær de senere år og har blitt en fast del av standardsortimentet for de fleste løkselgere. Angelique er en sport av Granda. Vi vet ikke hvorfor, men vi får ikke Angelique til å trives i vår hage. Den blomstrer første året, etter det blir det bare småløk. Vi har forsøkt flere ganger med helt ny løk, men resultatet er det samme. Ingen blomstring i år 2. Vi har også forsøkt å plante den i kurver, men også her blir det bare småløk. Vi har derfor sluttet å plante Angeligue.

Angeligue blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 20 mai og er blant de siste tulipanene som blomstrer. Blomsten er stor. Angeligue hører med til de noe lavere tulipanene. Den blir sjelden mer enn 40 cm høy. Blomsten er godt fylt og har farger innen de rosa nyansene. Angelique er en pen tulipan.

Angeligue er helt hårdfør i vår hage. 

 

Tulipa

Planteslekt