Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Tulipa Annelinde

Norsk navn :   Hagetulipan

Tilhører :         Liljefamilien —  Liliaceae.

Annelinde tilhører klassen/gruppen Doble, sene tulipaner (eller pionblomstrende tulipaner) og ble introdusert i 1993 av det nederlandske firmaet F.M.J Dekker. Etter hva vi kjenner til er det er sjelden at det tilbys løk av Annelinde.  Det må letes hos de større løkfirmaene. Annelinde er en sport av Angelique og siden vi har vansker med å få Angelique til å trives i vår hage, tenkte vi at kanskje Annelinde var en bedre sort. Dessverre har den i vår hage samme egenskap som Angelique. Det blir bare småløk i år 2.

Annelinde blomstrer sein  vår. I vår hage starter blomstringen vanligvis en gang etter 20 mai og er blant de siste tulipanene som blomstrer. Blomsten er stor. Annelinde hører med til de noe lavere tulipanene. Den blir sjelden mer enn 40 cm høy. Blomsten er bra fylt og har farger innen de rosa nyansene. Etter hva vi kan se er eneste forskjellen mellom Annelinde og Angelique at den første har svake hvite kanter på bladene.

Annelinde er helt hårdfør i vår hage. 

Vi har ikke lenger Annelinde i vår hage og vi har heller ikke sett den i løklistene de siste årene.

Tulipa

Planteslekt