Ut i vår hage

ForsidenVår hage Våre busker og trærVåre busker og trær Våre stauderVåre stauder Våre karplanterVåre karplanter DiverseDiverse

Paeonia lactiflora Edulis Superba

Norsk navn : Silkepeon.

Syn.: Paeonia albiflora.

 

Silkepeoner har trolig sin opprinnelse i Kina og Tibet.  De har vært dyrket som hageplante i Kina i over 1000 år. Silkepeoner kom til St. Petersburg i 1784 som første sted i Europa. Hageformen Edulis Superba ble introdusert i 1824.. Foredler var den kjente planteforedlerfamilien Lemoine fra Frankrike.

 

Omfangsrik klumpplante. Plantested må velges med omhu da peoner misliker å bli omplantet. De kan “sture” i flere år etterpå.

Blomstrer tidlig sommer. Blomstringen er intens,men kortvarig. Edulis Superba er en middels til sen type og vil vanligvis begynne å blomstre i siste halvdel av juni. Blomsten har store ytre kronblad. De indre er mindre og krusete. Blomsten er middels stor.  Fargen er rødrosa. Høyde 90 cm.

 

Liker ei varm, næringsrik og veldrenert hagejord. Bland gjerne sand og torv i jorda hvis den er leirholdig. Nøytral til noe kalkholdig jord. PH 6,5 – 8,0. Blir penest i full sol.

Hårdfør. Silkepeoner kan bli svært gamle.

Paonia

Planteslekt